Reigersnest

een vakantieganger van 2019 laat je mee genieten:

Vakantie is...even weg uit de dagelijkse “sleur”...even niet denken aan....lekker niets doen...je eten zomaar kunnen nemen zonder er zelf iets voor hoeven te doen...amuseren...ontspannen...cultuur opsnuiven...een andere omgeving...nieuwe mensen...

maar vakantie is vooral...heel veel genieten...en dat heb ik de voorbije 5 dagen volop gedaan...dan zij Stapje in de Wereld ben ik  nu ook zelf  " een Stapje verder in mijn wereld"...een bezoekje aan één van de mooiste steden uit ons landje...een boottochtje op de Leie ...een wandeling naar het strand en genieten van de zonsondergang...fietsen op het strand vlak tegen de waterlijn...en zelfs op de golfbreker =D met een gids op stap door de duinen en het strand en heel veel geleerd...picknick in het Duinhuis...jammer genoeg niet op het dakterras omwille van de regen ...gelukkig de enige regen van de week...op bezoek bij de Sterrenwacht van Koksijde...en kijken naar de maan...Jupiter...Uranus...en uitleg van een man met passie voor zijn job...gelukkig was het die avond helder en kregen we heel wat sterren te zien...met de fiets door het prachtige natuurgebied de Doornpanne...een bezoekje aan NAVIGO; het visserijmuseum...even de stilte opzoeken in de prachtige grote Kerk...een kaarsje branden voor iedereen die het kan gebruiken...even een kijkje mogen nemen in de wereld van Jef Nijs alias Jommeke...om 05.45u uit men bed om de zon te groeten...in de schemer van de ochtend twee vosjes van het ene duinengebied naar het andere zien lopen...heel veel lachen...maar ook heel veel diepgaande gesprekken voeren...emotionele momenten gedeeld...een danske placeren en liedjes zingen...en dit alles met mensen die vreemden waren maar nu een plaatsje hebben gekregen in mijn hart...ik heb genoten van elk moment...en weer maar eens ondervonden dat SIMPEL zo mooi kan zijn...met het juiste gezelschap...  Verslag van Mai op 7 september, hartelijke dank Mai!

- Fitte 55+ (je kan 8km stappen of 20km fietsen) en ook  minder fitte 55+ (kan zonder problemen de bus op en afstappen)  enieten van 2 tot 6 september van fietsen en wandelen aan zee. 


We logeren volpension in het Reigersnest te Koksyde 55 jaar is een 'richt'jaar, het kan ook iets jonger dus.
 Sommige activiteiten zijn voorbehouden voor 'slecht weer', andere voor goed weer. We zullen dus afhankelijk van het weer het programma aanpassen.


Een greep uit de activiteiten:

- Kruien: zelf garnalen vissen en dan opeten

- naar het visserijmuseum, Delvauxmuseum

- zwemmen en de toren beklimmen op de hoge Blekker

- initiatie zelfverdediging

- fietsen of  wandelen naar de speciale kerk

- zonnen in de duinen

- met de voeten in 't zeewater lopen

- bingo, kaarten, petanque

- film - dansavond

- virtuele tocht op de berg

- voetmassage

enz...


We nemen volpension behalve op woensdag, dan koken we zelf. Het zijn vernieuwde 2 persoonskamers. Als je graag met drie op een kamer ligt, dan kan dat ook, het kost dan 40 € meer. Vraag het tijdig.


Bij de terugkeer vertrekken we om 14u en komen rond 17u30' terug aan in Leuven station.


De kostprijs is 100 euro pp. Dit is all-in uitgezonderd sigaretten en alcohol.


Als je inschrijft en 10 € voorschot stort krijg je van ons een inschrijfbevestiging. Mocht het volzet zijn, dan informeren we je en krijg je als eerste een uitnodiging voor de vakantie in 2020.