volwassen en 55+
Stapje in de wereld

55+ vakantie 29/8-2/9 in het Reigersnest te Koksijde.

De uitkijkvakantie ging er met het Hoekhuys eind juli hier naartoe en zij waren heel erg tevreden! 

Het Reigersnest in de Boudewijnlaan in Koksijde lonkt voor 17 55plussers van 29 augustus tot 2 september 2022

Wie een eenpersoonskamer wil betaalt 140 €, de anderen betalen 100 €.

We nodigen je uit om vanaf nu het saldo te betalen liefst met de bank op bankrekening BE73 0689 0443 1360 van vzw Stapje in de wereld met als mededeling: 55+ vakantie.


We logeren volpension. Per dag ontvang je een bon voor een extra drankje. Er is 's middags en 's avonds water bij de maaltijd.


De bus vertrekt om 9u aan het station van Leuven en om 9u15' aan de nieuwe kerkhofdreef bushalteplaats zijdelings naast het politiekantoor. We kunnen pas om 16u inchecken maar we kunnen onze bagage tot dan kwijt in de kelderruimte. 's Middags eten we al in het Reigersnest.


Je zal de maandagavond kunnen inpluggen op activiteiten.  Buiten de havenrondvaart op woensdag ben je helemaal vrij om zelf je programma te bepalen. Als je kiest voor een gezamenlijke activiteit rekenen we er op dat je meedoet. Dat begrijp je zeker wel. Laat dit wel weten aan Anna en hou alle ingangsticketjes goed bij!  Tot 13 € kan je aan tickets binnenbrengen. Neem zeker je Lijnabonnement mee want dit geldt op de kusttram! anders vraag je een ticket aan Anna.


Enkel voor de havenrondvaart dienden we voor iedereen op voorhand te reserveren. We kunnen er met de kusttram naartoe en het is een uur rondvaart met de Seastar in de haven van Nieuwpoort. Dit is gepland op woensdag van 15u-16u.


elke dag kan je aangeven of je meedoet 

    1. om 7u met de ochtendjogging aan zee met de groet aan de opkomende zon: zaaalig!

    2. om 9u30 met 20' ochtenstoelgymnastiek 


verder is de keuze op

maandagnamiddag:  A wandelen naar de zee en via de kustlijn tot Sint Idesbald en terug naar het Reigersnest  (1km x 2)

                                 B wandelen naar zee en terug  (750 m x 2)


maandagavond : het keuzeprogramma verder invullen en kennismaken: vertel ons iets over je hobby of wat je vroeger deed


dinsdag: 

1. om 7u met de ochtendjogging aan zee met de groet aan de opkomende zon: zaaalig!

2. om 9u30 met 20' ochtenstoelgymnastiek

3. 10u wandelen tot aan de keunekapel 

4. 14u30' petanque 

5.  14u 30' de zeezichtroute : met de tram tot aan het duinenhuis en van daar een wandeling van  3, 5 km tot aan het bezoekerscentrum de doornpanne en met de tram terug naar huis

6. 's avonds vrij bv gezelschapspellen: kaarten, rummikub enz...


woensdag:

1. om 7u met de ochtendjogging aan zee met de groet aan de opkomende zon: zaaalig!

2. om 9u30 met 20' ochtenstoelgymnastiek

3. voormiddag vrij

Namiddag voor iedereen: De havenrondvaart vertrek 14u naar de kusttram een half uurtje tot aan de opstapplaats en is een uur rondvaart met de Seastar in de haven van Nieuwpoort. Die is gepland op woensdag van 15u-16u. Daarna kan je de promenade van Nieuwpoort wandelen en enkele haltes verder pas de kusttram terug nemen of onmiddellijk de kusttram terug nemen naar het Reigersnest

4. woensdagavond: gezellig keuvelen


donderdag: 

1. om 7u met de ochtendjogging aan zee met de groet aan de opkomende zon: zaaalig!

2. om 9u30 met 20' ochtenstoelgymnastiek

3. 10u naar de dijk op Sint Idesbald

4.  14u naar het Delvaux museum


vrijdag 2 september:

1. om 7u met de ochtendjogging aan zee met de groet aan de opkomende zon: zaaalig!

2. om 9u30 met 20' ochtenstoelgymnastiek

om 10u moet de kamer vrij zijn en stockeren we de valies in een kelderruimte

3. voormiddag vrij:  een tip : het is markt in Koksijde

na het middageten: 14 vertrekt de bus huiswaarts.


We kijken er al naar uit en jij/jullie?


Verslag van Mai van de vakantie in het Reigersnest in 2019


Vakantie is...even weg uit de dagelijkse “sleur”...even niet denken aan....lekker niets doen...je eten zomaar kunnen nemen zonder er zelf iets voor hoeven te doen...amuseren...ontspannen...cultuur opsnuiven...een andere omgeving...nieuwe mensen...

maar vakantie is vooral...heel veel genieten...en dat heb ik de voorbije 5 dagen volop gedaan...dan zij Stapje in de Wereld ben ik  nu ook zelf  " een Stapje verder in mijn wereld"...een bezoekje aan één van de mooiste steden uit ons landje...een boottochtje op de Leie ...een wandeling naar het strand en genieten van de zonsondergang...fietsen op het strand vlak tegen de waterlijn...en zelfs op de golfbreker =D met een gids op stap door de duinen en het strand en heel veel geleerd...picknick in het Duinhuis...jammer genoeg niet op het dakterras omwille van de regen ...gelukkig de enige regen van de week...op bezoek bij de Sterrenwacht van Koksijde...en kijken naar de maan...Jupiter...Uranus...en uitleg van een man met passie voor zijn job...gelukkig was het die avond helder en kregen we heel wat sterren te zien...met de fiets door het prachtige natuurgebied de Doornpanne...een bezoekje aan NAVIGO; het visserijmuseum...even de stilte opzoeken in de prachtige grote Kerk...een kaarsje branden voor iedereen die het kan gebruiken...even een kijkje mogen nemen in de wereld van Jef Nijs alias Jommeke...om 05.45u uit men bed om de zon te groeten...in de schemer van de ochtend twee vosjes van het ene duinengebied naar het andere zien lopen...heel veel lachen...maar ook heel veel diepgaande gesprekken voeren...emotionele momenten gedeeld...een danske placeren en liedjes zingen...en dit alles met mensen die vreemden waren maar nu een plaatsje hebben gekregen in mijn hart...ik heb genoten van elk moment...en weer maar eens ondervonden dat SIMPEL zo mooi kan zijn...met het juiste gezelschap...  Verslag van Mai op 7 september, hartelijke dank Mai!