volwassen en 55+

55+ vakantie 29/8-2/9 en volwassenen 25/7-29/7 vakantie in samenwerking met het 't Hoekhuys

Wie mee gaat met de vakantie volwassenen schrijft in via het Hoekhuys, er kunnen twee grote rolstoelen mee op de bus

Het Reigersnest in de Boudewijnlaan in Koksijde lonkt voor dertig 55plussers
van 29 augustus tot 2 september 2022

Wie een eenpersoonskamer wil betaalt 140 €, de anderen betalen 100 €.


Bij veelgestelde vragen op nr 12 en 18 vind je het antwoord op

- wat je betaalt als je zelf niet moet rondkomen met een te klein budget maar meekomt om iemand te helpen

- wat als je twijfelt of je wel fit genoeg bent. 


We logeren volpension. Per dag ontvang je een bon voor een extra drankje. Er is 's middags en 's avonds water bij de maaltijd.


Je zal op voorhand kunnen inpluggen op activiteiten, zo kunnen we het juiste aantal reserveren.  Dit is een greep uit de mogelijkheden:


- ochtendjogging aan zee mee groet aan de opkomende zon: zaaalig!

- zwemmen in zee of in sunparcs zwembad
- musea: Museos- Abdijmuseum

- speciale kerk bezoeken

- duinenwandeling met gids
- fietsen in het achterland
- keuze uit een lokaal muziekaanbod


We verwachten je om 9:45 zodat de bus  om 10u kan vertrekken aan het De Becker Remyplein in Kessel-Lo, in de hoek aan het kapelleke. Voor wie niet in de buurt van Leuven woont is het wellicht korter om met de trein te komen of bus of tram te komen tot dichterbij het logies.


Ik ben niet van de buurt van Leuven, hoe kan ik er geraken?


met de auto: 
- E 40 tot Veurne, richting Koksijde - Aan het rond punt richting Sint-Idesbald - Halverwege Strandlaan (net vóór de kerk) rechtsaf

 

met trein en bus/tram?
Trein naar De Panne - In De Panne kusttram naar Knokke - Afstappen aan
halte "Ster der zee" - Van tramhalte nog 400m te voet

De 55+ is een 'richtleeftijd', ben je iets jonger, dan is dit geen beletsel.  Het is een vakantie voor singles die geen bezwaar hebben om met twee tot vier personen in de kamer te slapen.

 

De coördinator onthaalt je en maakt je wegwijs. Je kan er met je vragen terecht.


Er is altijd een vegetarisch alternatief voorzien en je kan je allergiën vooraf doorgeven aan de keuken. De maaltijden zijn :


7:30' - 9:30 ontbijtbuffet

12:30 lunch

18:30 avondeten.

 

Er is tijdens de activiteitentijd een buffet waar je vrij koffie, thee, water of fruit kan nemen.

 

Wij zorgen voor gezelsschapspellen, muziek en hebben reserve kledij en reserve zwemgerief mee.


Het is voorgevallen dat iemand de hele tijd aan het chatten was en dat stoorde ons bovendien was de vakantie voorbij en heeft zij er niets aan gehad. Daarom...

Je GSM gebruik je tijdens activiteiten enkel voor foto's. Je spreekt best een berichtje in dat je pas om 19u naar je berichten kijkt/luistert.

 

Het is een groepsvakantie. Mocht je liever eens passen voor een activiteit dan kan dat. Laat het ons weten. De groepsactiviteiten zijn  tussen 10u-12u, 15u-18u30' en 20u-21u.  Tijdens deze activiteiten zijn we ofwel allemaal samen ofwel in groepen opgedeeld. 


Alles van de groepsactiviteiten buiten rookwaren en alcohol is inbegrepen in de prijs.


Heb je nog vragen? Aarzel niet en vraag het ons!

Verslag van Mai van de vakantie in het Reigersnest in 2019


Vakantie is...even weg uit de dagelijkse “sleur”...even niet denken aan....lekker niets doen...je eten zomaar kunnen nemen zonder er zelf iets voor hoeven te doen...amuseren...ontspannen...cultuur opsnuiven...een andere omgeving...nieuwe mensen...

maar vakantie is vooral...heel veel genieten...en dat heb ik de voorbije 5 dagen volop gedaan...dan zij Stapje in de Wereld ben ik  nu ook zelf  " een Stapje verder in mijn wereld"...een bezoekje aan één van de mooiste steden uit ons landje...een boottochtje op de Leie ...een wandeling naar het strand en genieten van de zonsondergang...fietsen op het strand vlak tegen de waterlijn...en zelfs op de golfbreker =D met een gids op stap door de duinen en het strand en heel veel geleerd...picknick in het Duinhuis...jammer genoeg niet op het dakterras omwille van de regen ...gelukkig de enige regen van de week...op bezoek bij de Sterrenwacht van Koksijde...en kijken naar de maan...Jupiter...Uranus...en uitleg van een man met passie voor zijn job...gelukkig was het die avond helder en kregen we heel wat sterren te zien...met de fiets door het prachtige natuurgebied de Doornpanne...een bezoekje aan NAVIGO; het visserijmuseum...even de stilte opzoeken in de prachtige grote Kerk...een kaarsje branden voor iedereen die het kan gebruiken...even een kijkje mogen nemen in de wereld van Jef Nijs alias Jommeke...om 05.45u uit men bed om de zon te groeten...in de schemer van de ochtend twee vosjes van het ene duinengebied naar het andere zien lopen...heel veel lachen...maar ook heel veel diepgaande gesprekken voeren...emotionele momenten gedeeld...een danske placeren en liedjes zingen...en dit alles met mensen die vreemden waren maar nu een plaatsje hebben gekregen in mijn hart...ik heb genoten van elk moment...en weer maar eens ondervonden dat SIMPEL zo mooi kan zijn...met het juiste gezelschap...  Verslag van Mai op 7 september, hartelijke dank Mai!