kind

Gewoonlijk

Dit is voor kinderen van 6-11 jaar en kost maximum 50 € voor een hele week. zie kostprijs


Weekend als voorproefje (Wat Corona dit jaar verhinderde)

In de loop van het jaar is er een weekend waar je een voorproefje van de vakantie krijgt. Je slaapt één of twee nachtjes weg van huis. Dat weekend was de laatste twee jaar in het lokaal van de scouts in Herent. 


Meestal is de vakantie in de eerste week van juli.


We vertrekken aan het LDC te Herent met een bus. Als je korter bij de vakantieplaats woont dan bij Herent, dan neem je even contact op met ons. We zoeken samen naar een oplossing . De auto die je brengt kan na ons schriftelijk akkoord, een tussenkomst n de vervoerkosten aan 0.3595 € per km ontvangen. Woon je dichter bij Herent maar vind je niemand die je kan brengen, dan zoeken we samen een goede oplossing. Mogelijks is er een station in de buurt waar we je kunnen ophalen.


We trekken met animatoren en een kookploeg naar een groot huis. De jongens en de meisjes slapen apart.


De activiteiten zijn o.a. voetbal, dansen, sport, kampvuur, soms zwemmen, een zoektocht en verschillende spelen.

Je bent soms opgedeeld in leeftijdsgroepjes.


De kookploeg verwent je en er is zeker één warme maaltijd per dag.  Je noteert op het inschrijvingsblad heel duidelijk wat je niet mag eten en waar je allergisch voor bent. Zo kunnen we er rekening mee houden.

 

Als je iets vergeten bent of niet mee hebt in je bagage dan is dat niet erg. We helpen wel


Je identeitskaart en 2 strookjes van de ziekenkas steek je in een omslag met je naam er op en geef je af aan de verantwoordelijke op de bus. Als je medicatie nodig hebt steek je dit ook in een omslag mét je naam er op en je noteert hoe en wanneer en hoeveel je het moet nemen en of dit in de koelkast bewaard moet worden.


Je brengt er niet je mooiste kleren mee en ook geen zakgeld of dure dingen. Je GSM heb je niet nodig, als mama of papa willen bellen dan kan dat op de kamptelefoon en mocht jij dat willen dan mag jij ook één keer zelf naar huis bellen met die telefoon. We ervaren dat de kinderen 's avonds meest aan huis denken, maar dat een telefoontje elke dag het kind hindert om zich thuis te voelen op de vakantie.

Je GMS is niet verzekerd als je hem verliest of beschadigt.  We houden alle GMS's bij in een aparte doos en je kan deze enkel 's avonds een uurtje gebruiken 


Een paar stapschoenen zijn wel nuttig. Verder mag er mee in je koffer:


- je eigen medicatie  

-je pyjama, ondergoed en kousen

- je toiletgerief tandenborstel en -pasta, washandje en handdoek, kam of borstel, haarbenodigdheden

-enkele T-shirts en shorts

-een warme pull en één lange broek voor bij het kampvuur.

-een regenvest  (hopelijk hebben we die niet nodig! en we hebben wat reserve mee)

-een aansluitende zwembroek of badpak (we hebben enkele reservepakjes mee)

- je knuffel (we hebben reserve mee) 

Kidsvakantie in de Berkelhoeve in de Berkelheide 9 te 2290 Vorselaar van 2-6 juli 2020

Vorselaar is een landelijk, bosrijk, kasteeldorp. De Berkelheide ligt op een domein van 8 ha met enkele speeltuigen, een voetbal en volleybalveld, een basketbalring, een touwenparcours, een vuurplaats en een afgebakende ruimte met gevogelte, konijnen, schapen of geitjes.


We vertrekken met de bus om 8:30' aan het Lokaal dienstencentrum te Herent Mechelsesteenweg 485 en komen daar ook terug. 

Als je niet in Herent woont, en misschien wel met de website inschrijft kijken we samen hoe je het eenvoudigst in Herent of direct naar de vakantieplaats komt. Er is een station in Herentals. We kunnen je daar komen halen.


Je kan al inschrijven! Je krijgt van ons je inschrijvingsbewijs van zodra we je 10 € voorschot ontvangen.  Heb je het té moeilijk om dit te betalen, dan verwittig je ons. We helpen je om dit aan te vragen via het het sociaal huis van je gemeente.


Er kunnen maximum 35 kinderen mee.