moeder-kind

De vakantie is volzet, wel kan je op de wachtlijst komen. Er  zijn 4 lege plaatsen op de wachtlijst. Het komt vaak voor dat er een zieke is in huis en dan het hele gezin niet meekomt, dan verwittigen we je zodra we informatie hebben. Dit is ten laatste de dag van het vertrek.

moeder-kind vakantie

Op de moeder-kind vakantie kan oma ook mee met de kleinkinderen.

Elke eenheid krijgt een eigen slaapkamer.

 

 

We zorgen voor comfortabel vervoer.

 

Een meter onthaalt je en maakt je wegwijs. Je kan er met je vragen terecht.

 

Onze eigen kookploeg zorgt voor eten met één warme maaltijd per dag. De maaltijden zijn :


7:30' - 9:30 ontbijtbuffet

12:30 lunch

18:30 avondeten.

 

Er doorlopend een buffet waar je vrij koffie, thee, water of fruit kan nemen.

 

Voor de vaat helpt iedereen 10+ mee. De karweitjeslijst probeert het eerlijk te verdelen. Je kan ruilen als het moment je niet goed uitkomt.

 

Wij zorgen voor speelgoed, pampers, beddengoed en hebben reserve kledij en reserve zwemgeriefmee.


Het is voorgevallen dat een mama de hele tijd aan het chatten was en dat stoorde ons bovendien was de vakantie voorbij en heeft zij er niets aan gehad. Daarom...

Je GSM gebruik je tijdens activiteiten enkel voor foto's. Je spreekt best een berichtje in dat je pas om 19u naar je berichten kijkt/luistert.

 

Het is een groepsvakantie. Mocht je liever eens passen voor een activiteit dan kan dat. Laat het ons weten. De groepsactiviteiten zijn van 10u-12u, van 15u-18u30' en voor de 10+ is er nog een activiteit van 20u-21u.  Tijdens deze activiteiten zijn we ofwel allemaal samen ofwel in leeftijdsgroepen opgedeeld. Er zijn animatoren per leeftijdsgroep.


Voor een minder-valide deelnemer is er een persoonlijke coach die de deelnemer meeneemt naar alle (zoveel mogelijk) activiteiten van de leeftijdsgroep. 

 

Alles van de groepsactiviteiten buiten rookwaren en alcohol is inbegrepen in de prijs.

Er kunnen een twaalftal 'mama's' mee.

 

Er zijn kamers van twee tot 6 personen. Elke kamer heeft haar eigen badkamer. Alle kamers zijn 'aangepast' voor minder-mobiele personen.

 

We reizen met de bus. De bus vertrekt in Herent aan het Lokaal diensten centrum LDC op de mechelsesteenweg 485 nabij bushalte Keiberg Herent en op 500m van het station van Herent.


We kijken samen met je uit naar comfortabel vervoer tot aan de bus of tot aan de vakantieplaats. 


Wanneer je korter bij Brasschaat dan bij Herent woont, is het beter dat je rechtstreeks naar de vakantieplaats kan komen. Ook dan kijken we we samen hoe dit voor jou het beste kan zijn. Soms vinden we vrijwilligers die je brengen en terughalen.  Goed hé! 


Je meter onthaalt je met een welkomstpakketje en toont je het huis.

 

De maaltijden, je meter, het buffet  de vaat, het materiaal en het GMS -gebruik zijn zoals 'gewoonlijk' zie kolom links.

 

Eén dag kan het zijn dat de moeders zelf koken. Je maakt iets klaar dat jezelf en je kinderen heel graag lusten. Per ploegje worden onderdelen van de maaltijd gemaakt en je mag je recept presenteren aan de hele ploeg. Denk je aan iets specifieks waar speciale kruiden voor nodig zijn, dan kan je dat best op voorhand met ons bespreken of het meebrengen.

 

Een greep uit de activiteiten: 

 

De sportoase is onze buur, dus gaan we meer dan eens zwemmenen of fitnissen. Er is kans dat we aquagymles volgen. 

In het grote park kunnen we vrij fietsen en een schattentocht houden of olympische spelen organiseren.

We hebben parels en alle materiaal mee om sieraden te maken.  's Avonds kunnen we babbelen en dansen en zingen of gezelschapspelen. Een uitje met mama's alleen zit er ook in. Afsluitend trekken we naar Antwerpen naar de zoo of naar de haven, naar een museum of op stadswandeling. Er zit één ernstiger sessie in : de virtuele tocht op de berg of ik wil/jij wilt niet (Pat Patfoort) of 'vier vragen die je leven veranderen' (Katie Byron).

 

Mocht er een activiteit tussen zitten die jij super graag zou doen, laat ons dat gerust weten.