moeder-kind

Je kan gerust nog inschrijven voor deze vakanatie! Nu gaan er al 5 mama's met kinderen mee.

moeder-kind vakantie

GEWOONLIJK

Op de moeder-kind vakantie kan oma ook mee met de kleinkinderen.

Elke eenheid krijgt een eigen slaapkamer.

 

 

We zorgen voor comfortabel vervoer.

 

Een meter onthaalt je en maakt je wegwijs. Je kan er met je vragen terecht.

 

Onze eigen kookploeg zorgt voor eten met één warme maaltijd per dag. De maaltijden zijn :


7:30' - 9:30 ontbijtbuffet

12:30 lunch

18:30 avondeten.

 

Er doorlopend een buffet waar je vrij koffie, thee, water of fruit kan nemen.

 

Voor de vaat helpt iedereen 10+ mee. De karweitjeslijst probeert het eerlijk te verdelen. Je kan ruilen als het moment je niet goed uitkomt.

 

Wij zorgen voor speelgoed, pampers, beddengoed en hebben reserve kledij en reserve zwemgeriefmee.


Het is voorgevallen dat een mama de hele tijd aan het chatten was en dat stoorde ons bovendien was de vakantie voorbij en heeft zij er niets aan gehad. Daarom...

Je GSM gebruik je tijdens activiteiten enkel voor foto's. Je spreekt best een berichtje in dat je pas om 19u naar je berichten kijkt/luistert.

 

Het is een groepsvakantie. Mocht je liever eens passen voor een activiteit dan kan dat. Laat het ons weten. De groepsactiviteiten zijn van 10u-12u, van 15u-18u30' en voor de 10+ is er nog een activiteit van 20u-21u.  Tijdens deze activiteiten zijn we ofwel allemaal samen ofwel in leeftijdsgroepen opgedeeld. Er zijn animatoren per leeftijdsgroep.


Voor een minder-valide deelnemer is er een persoonlijke coach die de deelnemer meeneemt naar alle (zoveel mogelijk) activiteiten van de leeftijdsgroep. 

 

Alles van de groepsactiviteiten buiten rookwaren en alcohol is inbegrepen in de prijs.

Er kunnen een twaalftal 'mama's'/oma's  met de kinderen mee.

 

Er zijn kamers van twee tot 6 personen..

 

We reizen met de bus. De bus vertrekt in Herent aan het Lokaal diensten centrum LDC op de mechelsesteenweg 485 nabij bushalte Keiberg Herent en op 500m van het station van Herent.


We kijken samen met je uit naar comfortabel vervoer tot aan de bus of tot aan de vakantieplaats. 


Wanneer je korter bij Houthalen dan bij Herent woont, is het beter dat je rechtstreeks naar de vakantieplaats kan komen. Ook dan kijken we we samen hoe dit voor jou het beste kan zijn. Soms vinden we vrijwilligers die je brengen en terughalen.  Goed hé! 


Je meter onthaalt je met een welkomstpakketje en toont je het huis.

 

Je meter, het buffet, het materiaal en het GMS -gebruik zijn zoals 'gewoonlijk' zie kolom links.

 

We logeren volpension. Zo zijn er geen karweitjes. We zijn wel gehouden aan de tijden van het huis.  Er is ons een groepsplaats toegewezen aan tafel. 


De uren van de maaltijden krijg je de eerste dag. Als er speciale zaken zijn waar de keuken rekening mee moet houden. Dan zou je dit zeker in je inschrijvingsfiche moeten noteren. We geven dit dan op voorhand aan de keuken.


Bij de maaltijden is er water voorzien. 's Ochtends zijn alle dranken inbegrepen. 


Er is een bar. Na het avondeten kan je er een consumptie nemen. We geven je 2 bonnekes per dag voor een volwassene en 1 per dag voor een kind. 


Een greep uit de activiteiten: 

 

Er is een zwembad, dus gaan we meer dan eens zwemmen  In het grote park kunnen we vrij fspelen en een schattentocht houden of olympische spelen organiseren.

We hebben parels en alle materiaal mee om sieraden te maken.  's Avonds kunnen we babbelen en dansen en zingen of gezelschapspelen. Een uitje met mama's alleen zit er ook in. In het doorrijden komen we via de klimmuur en het mijn museum. We picknicken onderweg. Er is één ernstiger sessie: de virtuele tocht op de berg of ik wil/jij wilt niet (Pat Patfoort) of 'vier vragen die je leven veranderen' (Katie Byron).

 

Mocht er een activiteit tussen zitten die jij super graag zou doen, laat ons dat gerust weten. 


De vrijdag moeten we tegen 10u de kamer ontruimen maar we eten er nog tijdens de middag. We zouden pas tond 14u met de bus terug huiswaarts trekken.