gezins 2de midweek paasvakantie
Stapje in de wereld

Gezinsvakantie in Aubel! 

van 8-12 april 2024.


Let wel 8 april is het Suikerfeest voor de moslims, ze vieren de laatste dag van de Ramadan. 

Vertrek:

We verwachten jullie op 8 april om 9u30' aan het De Becker Remyplein in Kessel-Lo. De bus komt in de hoek aan het Kapelleke;  De bus vertrekt om 10u. Op diezelfde plaats komen we terug de 12de april tussen 16u en 17u.

Woon je binnen de 20 km rond Leuven en het is lastig om mét je kinderen én je bagage tot aan de startplaats te komen, geef ons tijdig een seintje dan zoeken we een vrijwilliiger die jullie helpt. 

Vervoerproblemen mogen je vakantie niet in de weg staan: laat het ons weten en we zoeken mee naar een oplossing.


Meebrengen: kledij, pyjama, ondergoed, kousen, schoenen, sloefjes of dikke kousen voor binnen als je die hebt, je zwempak  (we hebben reserve mee en ook zwempampers, je toiletgerief, washandjes en handdoeken,  je GMS en lader, iets waar je jezelf mooi in vindt voor de dansavond, eventueel je make-up, je medicatie, je hebt geen geld nodig behalve als je rookt, want rookwaar betaal je zelf, De mama's koken 1 dag en als je iets uit je land wilt klaarmaken breng je best de specifieke kruiden mee.


Voor de kinderbedje breng je wel beddengoed mee. Heb je een babyfoon? Dat kan nuttig zijn breng die best mee. ....en je goed humeur!   

Als er speciale zaken zijn waar de keuken rekening mee moet houden. Dan zou je dit zeker in je inschrijvingsfiche moeten noteren. We geven dit dan op voorhand aan de keuken.

 

Aubel is mooi. 

Dit is het huis
8 april. We rijden naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren en komen rond 16 u aan in de vakantieplaats. Je meter  onhaalt je en loodst je naar  je kamer, zij vertelt je ook hoe we werken met Stapje in de wereld.en na het middag is er een kennismakingsmoment en een spel om de omgeving te verkennen.  's avonds bedenken de volwassenen welk menu ze op 10 april willen klaarmaken. Kies gerust iets wat je eigen kinderen super lekker vinden en breng zo nodig je recept en speciale kruiden mee!


9 april: in de voormiddag per gezin deelname aan een gezamenlijk spel, daarna is er een aparte activiteit voor de kinderen per leeftijdsgroep 0-1; 1-3; 4-6;7-10-112, 13-15

10 april : verwendag en moeders koken en er zijn per leeftijdsgroep activiteiten voor de kinderen, 's avonds voetmassage


11 april : ouders trekken op uitstap en kinderen hebben activiteit per leeftijdsgroep


12 april : na ontbijt en picknick maken, vertrekken we om 10u vertrek naar plopsaqua in Hanut en 's avonds kan terug in je eigen bedje slapen 


Mocht er een activiteit tussen zitten die jij super graag zou doen, laat ons dat gerust weten. 


Op de gezinsvakantie kunnen grootouders ook mee met de kleinkinderen.


  

Onze eigen kookploeg zorgt voor eten met één warme maaltijd per dag. De maaltijden zijn :


7:30' - 9:00 ontbijtbuffet

12:30 lunch

18:30 avondeten.

 

Bij het ontbijt is er koffie, thee, water en fruitsap en melk. Bij de maaltijd is water voorzien.


Er doorlopend een buffet waar je vrij koffie, thee, water of fruit kan nemen.

 

Voor de afwas van de borden, bestek en glazen helpt iedereen 10+ mee aan de afwasmachine. De karweitjeslijst probeert het eerlijk te verdelen. Je kan ruilen als het moment je niet goed uitkomt. Tijdens de middag is er geen middagtoezicht omdat de leiding dan vergadert. Jullie zorgen dan onderling voor de kinderen!

 

Wij zorgen voor speelgoed, pampers, beddengoed en hebben reserve kledij en reserve zwemgerief mee.


Het is een groepsvakantie. Mocht je liever eens passen voor een activiteit dan kan dat. Laat het ons weten. De groepsactiviteiten zijn van 9u30'u-12u, van 15u-18u30' en voor de 10+ is er nog een activiteit van 20u-21u.  Tijdens deze activiteiten zijn we ofwel allemaal samen ofwel in leeftijdsgroepen opgedeeld. Er zijn animatoren per leeftijdsgroep.

Let wel, buiten de tijd van de activiteiten - behalve indien de mama's op uitstap zijn - zorgt mama zelf voor haar kinderen.


Voor een minder-valide deelnemer is er een persoonlijke coach die de deelnemer meeneemt naar alle (zoveel mogelijk) activiteiten van de leeftijdsgroep. 

 

Alles van de groepsactiviteiten buiten rookwaren en alcohol is inbegrepen in de prijs.


Praktische vakantietips en -regels

 1. We roepen niet behalve in noodsituaties! je gaat korterbij zodat je op een gewone toon kan praten.
 2. Iedereen eet graag rustig, dus al iemand overmatig/storend geluid maakt, neemt de meter of Anna deze persoon mee om ergens apart te eten.
 3. Het eten is buffetvorm, neem enkel wat je zeker wilt proeven en opeten, je kan altijd een tweede keer langskomen. Het is zonde om eten te moeten weggooien toch!
 4. De kinderen mogen niet in de keuken. De mama's komen er enkel op de kookdag.
 5. Er kunnen altijd kinderen te slapen of volwassenen te rusten liggen, dus fluisteren we in de gangen.
 6. Je kan vanaf 7u naar de refter komen of je kinderen ernaartoe laten komen. Er is oppas voor hen voorzien. Zij kunnen er kleuren of rustig spelen.
 7. Na het middageten ven 14-15u hebben de animatoren teamvergadering en pas je zelf op je kinderen. Je kan spellekes of speelgerief vragen en de volgende kinderen die di daarmee willen spelen vinden het fijn om ook een volledig intact spel te krijgen. Zeg het ons dus als er wat mankeert.
 8. Snoepen mag tot anderhalff uur voor het gezamenlijk eten.
 9. Er is een permanent buffet van koffie, thee, water, fruit. Je mag daar vrij van nemen.
 10. Je meter toont je de frigo waar je iets uit kan nemen om een hongertje tijdens de nacht te stillen.
 11. De kamers zijn niet gesloten. Dus vragen we de mama's met pamperkindjes om reserverkledij klaar te leggen in de 'kinderruimte' zodat de animatoren je niet moeten storen om kleren te verversen. Elk kind krijgt zijn eigen vakje.
 12. Als je iets vergeten bent of iets nodig hebt, dan kan je bij je meter of bij Anna terecht. We zoeken samen een oplossing.
 13. We weten dat de derde dag een 'lange tenen' dag is. Dan heb je 2 nachtjes niet in je eigen bed geslapen én het eten is ook anders dan thuis. We zijn allemaal wat prikkelbaarder, dus zijn we dan extra voorzichtig en lief voor mekaar, dat helpt!
 14. We kiezen met Stapje in de wereld bewust om veel compilmentjes te maken, dat geeft ons vleugels. Grof taalgebruik laten we achterwege.
 15. Als je moni verantwoordelijk is voor je kinderen, is het erg lastig als je gaat 'spieken' zeker als het kleintjes zijn. Na de activiteit kan je zeker aan de moni vragen hoe het was voor je kind. Je mag zeker tips geven maar best vooraf of nadien, ok?
 16. Wie met de trein tot aan de startplaats komt, geeft zijn treinticket af aan Médiatrice en zij betaalt het je terug. Heb je echt iets nodig van de winkel, dan helpt Ivo je.
 17. Je meter of peter onthaalt je met een welkomstpakketje en toont je het huis.
 18. Als je chat tijdens de dag stoort dit ons erg . Daarom...Je GSM gebruik je tijdens activiteiten enkel voor foto's. Je spreekt best een berichtje in dat je pas om 19u naar je berichten kijkt/luistert


Heb je nog vragen: aarzel niet maar vraag het ons!