kind
Stapje in de wereld

Kidsvakantie het Pietersheim in Lanaken van 9-13 juli 2024  - de vrijwilligers kunnen van 8-14 juli daar zijn.


Wat het thema dit jaar is verklappen we je nog niet, maar het wordt zeker een super toffe vakantie! 


De bus vertrekt in Kessel-Lo en in Herent.  In Kessel-Lo verwachten we je om 9u30' aan het De Becker Remyplein in de hoek aan het kapelleke. De bus vertrekt er om 9u45'. Hij rijdt naar het Herent naar het Lokaal dienstencentrum Mechelsesteenweg 485 en vertrekt daar om 10u30'. 

De terugkeer is afhankelijk van de files tegen 16u. De bus doet ook de beide plaatsen aan. De bus rijdt eerst naar Herent en dan naar Kessel-Lo.

Als je niet nabij één van de opstapplaatsen woont, en kan je ook direct naar de vakantieplaats komen. Heb je hulp nodig voor je vervoer naar en van een startplaats dan laat je ons dit bett tijdig weten, zo zoeken we mee naar een oplossing. 

Dit is voor kinderen van 6-11 jaar en kost maximum 50 € voor een hele week. zie kostprijs. Van alle ziekenkassen behalve van Solaris krijg je 25 € terugbetaald als je ons formulier indient. Solaris is gewoon in het algemeen een goedkopere ziekenkas.


We trekken met animatoren en een kookploeg naar een groot huis. De jongens en de meisjes slapen apart.


De activiteiten zijn o.a. voetbal, dansen, sport,  zwemmen, een zoektocht, een ponrit en verschillende spelen.

Je bent soms opgedeeld in leeftijdsgroepjes.


De kookploeg verwent je en er is zeker één warme maaltijd per dag.  Je noteert op het inschrijvingsblad heel duidelijk wat je niet mag eten en waar je allergisch voor bent. Zo kunnen we er rekening mee houden.

 

Als je iets vergeten bent of niet mee hebt in je bagage dan is dat niet erg. We helpen wel


Je buskaart, je identeitskaart en 2 strookjes van de ziekenkas steek je in een omslag met je naam er op en geef je af aan de verantwoordelijke op de bus. Als je medicatie nodig hebt steek je dit ook in een omslag mét je naam er op en je noteert hoe en wanneer en hoeveel je het moet nemen en of dit in de koelkast bewaard moet worden.


Je brengt er niet je mooiste kleren mee en ook geen zakgeld of dure dingen. Je GSM heb je niet nodig, als mama of papa willen bellen dan kan dat op de kamptelefoon en mocht jij dat willen dan mag jij ook één keer zelf naar huis bellen met die telefoon. We ervaren dat de kinderen 's avonds meest aan huis denken, maar dat een telefoontje  het kind hindert om zich thuis te voelen op de vakantie.

Je GMS is niet verzekerd als je hem verliest of beschadigt.  We houden alle GMS's bij in een aparte doos en je kan deze enkel 's avonds een uurtje gebruiken 


Een paar stapschoenen zijn wel nuttig. Verder mag er mee in je koffer:


- je eigen medicatie  

- een petje als je dat hebt

-je pyjama, ondergoed en kousen

- je toiletgerief tandenborstel en -pasta, washandje en handdoek, kam of borstel, haarbenodigdheden

-enkele T-shirts en shorts

-een warme pull en één lange broek voor bij het kampvuur.

-een regenvest  (hopelijk hebben we die niet nodig! en we hebben wat reserve mee)

-een aansluitende zwembroek of badpak (we hebben enkele reservepakjes mee)

- je knuffel (we hebben reserve mee)